RODO

RODO klauzula informacyjna
Klauzula informacyjna Portalu www.orkiestrydete.pl
 
W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej: RODO) informujemy, iż na podstawie art. 13 RODO od dnia 25 maja 2018 r. będą Pani/Panu przysługiwały określone poniżej prawa związane z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez OKTAWA w Zielonej Górze.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych na portalu www.orkiestrydete.pl  jest OKTAWA J. Wnorowski z siedzibą w Zielonej Górze, Dworcowa 11 (zwany dalej OKTAWA).
W OKTAWA wyznaczony został Inspektor Ochrony Danych, z którym można skontaktować pod adresem email: orkdete@wp.pl
OKTAWA gromadzi Państwa dane w celu:
realizacji zadań związanych z upowszechnianiem informacji o orkiestrach dętych, punktach naprawy instrumentów, ich sprzedaży, akcesoriach (w tym umundurowaniu) dla orkiestr, dystrybucji nut i innych materiałów oraz usług dla orkiestr dętych,
zadań związanych z organizowaniem imprez muzycznych, przeglądów, konkursów, festiwali, szkoleń, narad, spotkań branżowych itp.;
informowania o zbliżających się wydarzeniach muzycznych.
W związku z przetwarzaniem w OKTAWA Pani/Pana danych osobowych, przysługuje Pani/Panu prawo do:
dostępu do treści danych z zastrzeżeniem, że udostępniane dane osobowe nie mogą ujawniać informacji niejawnych, ani naruszać tajemnic prawnie chronionych, do których zachowania zobowiązany jest OKTAWA,
sprostowania danych; usunięcia danych, przetwarzanych na podstawie Pani/Pana zgody; w pozostałych przypadkach, w których OKTAWA przetwarza dane osobowe na podstawie przepisów prawa, dane mogą być usunięte po zakończeniu okresu archiwizacji;
wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzanych danych z zastrzeżeniem, że nie dotyczy to przypadków, w których OKTAWA posiada uprawnienie do przetwarzania danych na podstawie przepisów prawa.
W przypadkach, w których przetwarzanie Pani/Pana danych odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO, tj. Pani/Pana zgody na przetwarzanie danych osobowych, przysługuje Pani/Panu prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez OKTAWA Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Pani/Panu prawo
do wniesienia skargi do organu właściwego w sprawach ochrony danych osobowych to jest Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
W OKTAWA nie wykonuje się przetwarzania Pani/Pana danych w sposób zautomatyzowany.
Copyright ©2019 ORKIESTRA DĘTA - ORKIESTRY DĘTE, All Rights Reserved.
Liczba odwiedzin: 1427
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem